Skip to main content
InspirasjonStubber

Sorte detaljer

By 22. januar 2018No Comments

En stubbe i svart er både lekkert og tøft. Det lyse treverket og årringene møter en kontrast til det svarte og det myker det hele opp. En flott detalj i interiøret. Noe sort i rommet gir et sofistikert uttrykk og er enkel å kombinere med alle farger. Selv er jeg glad i sort og i vårt hus har vi sorte møbler, sorte puter, sorte bilderammer, sort kjøkkenbenk, sort inngangsdør og selvfølgelig sorte stubber. Vi bor i et gammelt hus og jeg synes det sorte er med på å fremheve det historiske med huset.

Selv sort kommer i ulike nyanser og skal du male i sort bør du lese fargekoden for ønsket nyanse. Står det Y etter koden betyr det at gult er blandet i, og G betyr at den har grønt i seg, noe som gjør fargen varmere. Nøytral sort farge har koden S-9000 N og det er den jeg bruker som standard sort farge på Årringene. I det siste har jeg også malt stubber i fargen Dempet sort (9938). En nøytral gråaktig sorttone som er utrolig lekker i helt matt! Å mikse matte og blanke flater gir spennende kontraster.

Fargevalg på vegger og interiør er ikke alltid enkelt og det er stadig nye trender som frister. Selv er jeg glad i mye sort, hvitt og natur med grønne toner som «min farge» i interiøret. Jeg liker effekten av svart og hvitt sammen, fargene er motsetninger som tiltrekker hverandre. Uttrykket blir grafisk. Oppmykningen skjer med naturmaterialer, grønne toner og planter. Godt å vite er at svart også er fint sammen med pastellfarger. Pastellfargene bryter opp og det svarte blir ikke så maskulint. Det betyr at det alltid er mulighet for variasjon!