Skip to main content
LåvelivLivet på KrosserStubber

Årring-kolleksjonen 2018!

By 26. mai 2018september 4th, 2018No Comments

Våren er en hektisk tid på Krosser. Trær ble hugget i februar/mars – Christian tar jobben som tømmerhugger. Flotte snøforhold i skogen gjorde arbeidet mye enklere i år enn tidligere snøfattige år. Noen store trær og noen mellomstore trær ble hugget, samt at det er tatt ut masse fine grener som blir lysestaker, små blomstervaser og annet fint til bordet.

Videre i prosessen må stammene barkes og deretter kappes de. Jeg kapper de i ulike høyder avhengig av diameter på stokken. Etter kapping legges de til tørk på låven. Der passes de godt på, slik at tørkeprosessen gir et godt resultat. Herfra er det bare å vente til de er tørket nok og jeg kan fortsette prosessen videre med pussing og maling. Noen stubber er tørket i løpet av et halvt år, andre trenger mye lenger tid. Inntil stubbene hugget i år er klare, arbeider jeg med stubber som har ligget til tørk fra tidligere år.

Alle stubbene i Årring-kolleksjonen er nummerert. De nummeres ut fra det året de er hugget. Antallet varierer fra år til år. Så langt er det flest stubber fra 2013, omlag 350. Mens fra fjorårets kolleksjon er det ikke mer enn 25 stubber – det var en vanskelig vinter og tørkeprosessen gikk ikke helt som planlagt. For 2018 ligger det an til å bli cirka 150 stubber klare for salg og her er den førte stubben er allerede reservert!

Besøk gjerne instagramkontoen vår, @krosser_aarringene, for inspirasjon!